Blog

Hindistan Cevizi Yağı Hayatınızda Neleri Değiştirecek?

Hepimiz internette ve günlük hayatımızda bu tartışmaları duyduk. Hindistan cevizi yağı yeni bir mucizevi popüler bakım ürünü. Ama gerçekten mucizevi mi? Gerçekten söylendiği kadar etkili mi? Sizin için hazırlayıp sunduğumuz tüm bu tavsiyeleri, güzellik dünyasının hindistan cevizi yağıyla ilgili ortaya attığı tüm iddiaları önceden denedik ve her şeyi önünüze serdik. Hindistan cevizi yağının hayatınızda değiştireceği şeyleri bir liste haline getirdik ve neden bu yağın günlük hayatınızdaki temel bakımın bir parçası olması gerektiğine dair ikna edici sebepler sunduk sizlere.

1. Teninizi bir bebeğin teni gibi yumuşacık yapar

Sahte kokulu kimyasal ürünleri bir kenara bırakın ve hep kullandığınız o vücut losyonunu tamamen doğal hindistan cevizi yağıyla değiştirin. Şaşırtıcı olarak bu yağ, sizi beklediğiniz o yağlı ve kaygan hisle bırakmıyor. Teniniz hindistan cevizi yağını hızla emecek ve bu yağ teninizin kuruluğunu, pul pul görüntüsünü ve kızarıklığını giderecek. Biz kış aylarında sıcak bir duştan sonra ya da yaz aylarında bikininizi giymeden hemen önce tüm vücudunuza hindistan cevizi yağı uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

2. Elektriklenme ve kabarma problemleri gitsin!

Kabaran ve elektriklenmiş saçlarınızla tekrar başa çıkmanız gerektirdiğinde, her defasında kullandığınız kimyasal saç bakım ürünleri yerine bu sefer hindistan cevizi yağını deneyin. Avucunuza az miktarda aldığınız yağla sağlarınızı pürüzsüzleştirin. Yağ saçlarınızı parlaklaştıracak ve sakinleştirecek, her şeyden önemlisi saçlarınızı asla kaygan veya pis hissettirmeyecek. Sadece saç köklerinize uygulamamaya özen gösterin ve ürünü az miktarda uygulamayın. Hindistan cevizi yağını aynı zamanda çıtçıtlarınızdaki elektriklenmeyi gidermek için de kullanabilirsiniz.

3. Saçlarınız ışıldayacak

Bunu haftada bir kez yaparsanız aynı şampuan reklamlarındaki o kızlar gibi saçlarınızı sağa sola savurmaya başlarsınız:

Hindistan cevizi yağı saç maskesi tarifi:

-200 ml hindistan cevizi yağını mikrodalgada veya sıcak suyun içine kavanozla koyup eritin.

-Eriyen yağı tüm saçınıza ve saç derinize masaj yaparak yedirin, ürünün her bölgeye eşit dağıldığından emin olun.

-Bunu saçlarınız kuruyken uygulamanızı öneririz çünkü ıslak saça uygularsanız su yağı iteceği için saçlarınız yağdan faydalanamayacak.

-Saçlarınızı bir havlu veya streç film yardımıyla yukarıya doğru toplayın ve yağı saçınızda yaklaşık 15-25 dakika bekletin.

-Yumuşak yapılı bir şampuanla saçlarınızı yıkayıp durulayın.

Hindistan cevizi yağı, yağ asitleri bakımından o kadar zengindir ki derinlemesine nemlendirici ve besleyici olarak oldukça etkilidir. Saçınızdaki yumuşaklığı artırmaksa eğer hedefiniz, hindistan cevizi yağına bir miktar bal veya yoğurt ekleyebilirsiniz.

4. Sağlığınız için iyi bir besin takviyesi

Beslenmenize hindistan cevizi yağını eklemek sağlığınızı oldukça olumlu etkileyecek. Pek çok araştırma hindistan cevizi yağı tüketiminin iltihaplanmalara engel olduğunu, osteoporoz, yüksek tansiyon ve kalp hastalıkları riskinkini azalttığını gösteriyor.

Hindistan cevizi yağını salata yağı olarak, yemek pişirirken normal yağlar yerine veya sabah kahvenize ekleyerek tüketebilirsiniz.

5. Kırık önleyici

Hindistan cevizi yağı içerdiği yüksek miktarda protein sayesinde saç dokusunu onarıcı özelliğe sahiptir. Bu da kırıklarınıza elveda edebilirsiniz demek oluyor. Günlük olarak az miktarda hindistan cevizi yağını saç uçlarınıza uygulamayı alışkanlık etmeniz saçınızın daima sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Ben hindistan cevizi yağını gece rutinime eklemeyi tercih ettim. Gece saatlerinin saçlarımın yağı tamamen absorbe edebilmesi ve ben uyurken saçlarımın kendini onarması için en uygun saatler olduğunu düşünüyorum.

6. Enerjiniz artacak

Yorgun mu hissediyorsunuz? Üstünüze öğleden sonra yorgunluğu çökmüş olabilir mi?

Hindistan cevizi yağı yine sizi kurtarmak için geldi! Hindistan cevizi yağı uzun süreli, aralıksız enerji üreten orta-zincirli trigliseridler (bir başka deyişle vücut yakıtı) içerir. Atletler hindistan cevizi yağını egzersiz yapmadan önce tüketirler. Eğer bir kaşık yağı yutma düşüncesi midenizi bulandırıyorsa, bu yağı kolayca tüketmenizi sağlayacak bir tarifimiz var sizler için. Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı chia tohumunu karıştırın. Bu karışımı direkt olarak ya da krakerler veya elma dilimleriyle karıştırarak tüketebilirsiniz.

7. Saçlarınızdaki düğümleri çözmek için kullanabilirsiniz

Eğer uzun ve kıvırcık saçlarınız varsa, hindistan cevizi yağı sizin en yakın arkadaşınız olmalı. Bize güvenin, neler çektiğinizi biliyoruz. Saçlarınızı tararken yaşadığınız acıları ve kırılmaları engellemek için erimiş hindistan cevizi yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Unutmayın, bu bir saç maskesi değil o yüzden çok fazla ürün kullanmamaya özen gösterin. Saç telleriniz ince bir kat yağla nemlendirildikten sonra saçınızdaki düğümleri kolayca yumuşak bir tarakla çözebilirsiniz. Taradıktan sonra saçlarınıza yıkamanıza gerek bile olmaz!

8. Dişleriniz daha beyaz olacak

Anti-bakteriyel özellikleri sayesinde hindistan cevizi yağı insanlar tarafından yüzyıllarca diş temizliği için kullanıldı. Bakteri ve plak, dişlerinizin sarı görünmesinin en büyük suçlularıdır ve hindistan cevizi yağı bu sorunlarla, bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olarak savaşır. Hindistan cevizi yağını haftada 3 kere sabahları ağzınızda 15-20 dakika boyunca çalkalayarak bakterilerden kurtulabilirsiniz. Birkaç hafta sonra gülüşünüzdeki beyazlığın, nefesinizdeki tazeliğin ve sağlıklı diş etlerinizin farkına varmaya başlayacaksınız!

9. Hindistan cevizi yağı = Mükemmel makyaj çıkarıcı

Mirande Kerr ve Emma Stone az sonra okuyacaklarınıza şahitlik ediyorlar, bu yüzden biz de kesinlikle dikkate alıyoruz! Hindistan cevizi yağı muhteşem bir makyaj çıkarıcıdır. Cildinize nazik davranır ve cildinizi pürüzsüzleştirip yumuşatır. Mağazalardan aldığınız çoğu makyaj çıkarıcı yüzünüzü kurutur. Makyajınızı çıkardıktan sonra bir de yüz kremleriyle nemlendirmeye uğraşmak istemiyorsanız bunların yerine nemlendirici hindistan cevizi yağı kullanın. Hindistan cevizi yağı maskaranızı kolayca yumuşatır ve yüzünüzde bulunan pigmentleri kolayca ayırır, böylece yüzünüzü veya gözlerinizi ovalamak zorunda kalmazsınız.

10. Kirpikleriniz uzayacak

Yumuşak ve uzun kirpikler mi? Evet buyrun, ben istemiştim.

Bu yağ saçınıza olduğu kadar kirpikleriniz için de faydalıdır. Sürdüğümüz maskaralar kirpiklerimizi kurutur ve yıpratır bu yüzden kirpiklerimizi de nemlendirmek ve hayata döndürmek önemli. Hindistan cevizi yağını özellikle geceleri, kirpikleriniz için bir nemlendirici olarak kullanmak uzama için bir uyarıcıdır. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda kirpik foliküllerinizi güçlendirerek kirpiklerinizin dökülmesini ve kırılmasını engeller.

Hindistan cevizi yağı artık resmi olarak günlük rutinimizde birinci sıradan yerini aldı. Yediğimiz yiyecekten bir numaralı saç bakım ürünümüze kadar her şeyimiz oldu ve biz artık onun bağımlısıyız! Daha önce hindistan cevizi yağını denemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz, mutlaka denemelisiniz!

(0507) 052 95 34 WhatsApp Destek